A Toyota Gazoo Racing a Supra és a 2000GT után a J40-es Land Cruisert is felvette a GR Heritage Parts Project haszonélvezői közé.

A hetvenegy éve született Land Cruiser J40-est negyed évszázadon át gyártották, sőt, Latin-Amerikában még annál is tovább, egészen 2001-ig. A modellből rengeteg használatban maradt, mivel robusztus, jó terepalkalmasságú járműnek bizonyult. Ez idővel beindította a gyűjtők fantáziáját, a J40 pedig mostanra olyan felkapottá vált, hogy nem csak jó állapotban lévő autót nehéz találni (vagy ha mégis, azért vagyonokat kérnek el), de az alkatrészek is elfogytak a raktárakból.

Vadonatúj alkatrészek 70 éves autókhoz 1
Vadonatúj alkatrészek 70 éves autókhoz 2

Vadonatúj alkatrészek 70 éves autókhoz

Vadonatúj alkatrészek 70 éves autókhoz 9
Vadonatúj alkatrészek 70 éves autókhoz 10
Vadonatúj alkatrészek 70 éves autókhoz 11
Vadonatúj alkatrészek 70 éves autókhoz 12
Vadonatúj alkatrészek 70 éves autókhoz 13
Vadonatúj alkatrészek 70 éves autókhoz 14
Fotó megosztása:

A Toyota Gazoo Racing ezért a tulajdonosokkal konzultálva elkezdi újra gyártani a legkeresettebb alkatrészeket. Ezek nem műanyag apróságok, krómozott díszecskék, hanem a hajtáslánc, a kormánymű, a kipufogórendszer fődarabjai, hiszen a J40 nem dísznek, hanem használatra született, az pedig akkor is eszi a mechanikus alkatrészeket, ha egyébként vigyázunk rá.

Az értékesítés első köre 2022 elején indul, de már gyűjtik az információt a portfólió bővítéséhez, hiszen nem jótékonysági intézkedésről van szó, hanem egy olyan, jövedelmező üzletágról, amelyet ma még kevés gyártó fedezett fel magának.

Vadonatúj alkatrészek 70 éves autókhoz 15

A Toyota Gazoo Racing korábban már kínált újragyártott alkatrészeket régi Toyota modellekhez, az A70-es és A80-as Suprához, valamint a 2000 GT típushoz, de ez lesz az első alkalom, hogy nem egy sportautó számára készítenek alkatrészeket. Tervbe vette a vállalat a J40-esen kívül más Land Cruiser generációk számára gyártandó pótalkatrészek gyártását is, ehhez azonban további egyeztetések szükségesek.