Autóját a leállósávban hagyta, majd táskával a kezében, gyalog indult Budapest felé az M7-es autópályán egy férfi. Nézője jóvoltából megdöbbentő felvételt is közölt a történtekről az RTL Híradó.

A mobilkamerával készített videón jól hallható, hogy többen is dudálnak, döbbenten kiabálnak az illetőnek, de őt ez láthatóan nem hatotta meg, a saját életét is kockáztatva, komótosan cammogva folytatta útját, miközben suhantak el mellette az autók.

Borbély Zoltán, a csatorna által megkérdezett közlekedési szakjogász, ügyvéd szerint a szabálytalan gyalogosokat is felelősségre vonhatják, még akkor is, ha az esetet nem az autópálya kamerája rögzíti, hanem például egy másik autós mobiltelefonja, fedélzeti kamerája.

Amennyiben bebizonyosodik a szabálytalanság, akár 150 ezer forintra is megbírságolhatják a férfit.

Felelevenítették azt a múlt hónapban történt esetet, amiről a Vezess szintén beszámolt. Mint ismert, miután egy kisteherautóval ütközött a pár, semmitől sem zavartatva a belső sávban maradtak az amúgy üzemképes járművükkel, mi több, rá is gyújtottak, majd egy csók el is csattant, miközben folyamatosan húztak el mellettük az autók az M1-es autópályán.