Az M1-es autópálya komáromi szakaszán, a Hegyeshalom felé vezető oldalon egy román rendszámú személyautó ráfutott egy kisteherautóra múlt szombaton.

A koccanás után a teherautó teljesen szabályosan lehúzódott a leállósávra. A személyautó viszont ott maradt a belső sávban, annak ellenére, hogy teljesen működőképes maradt a jármű. Sőt, az autó utasai lazán dohányoztak, beszélgettek, a pár még vígan csókolózott is, nézegették a sérült járművet és mászkáltak a belső sávban.

A csodával határos módon nem történt baleset, pedig nem volt rajtuk láthatósági mellény, és nem a szalagkorláton túl várakoztak, csupán az elakadásjelző háromszöget tették ki. Több jármű is centikkel mellettük húzott el.

A Magyar Közút könyörögve kéri az autósokat, hogy ha hasonló szituációba kerülnek, saját maguk és a többi közlekedő biztonsága érdekében igyekezzenek minél hamarabb a leállósávra húzódni, főleg, ha az autójuk mozgásképes marad. A leállósávon is használjanak elakadásjelző háromszöget, kapcsolják be a vészvillogót, a sofőr és az utasok is vegyenek fel láthatósági mellényt, és a szalagkorláton túl várakozzanak.