Elárulta a Kona N műszaki adatait a Hyundai. A 2,0 literes turbómotor alaphelyzetben 280 lóerős, maximális nyomatéka 392 Nm. Az autó 5,5 mp alatt gyorsul 100 km/órára – magyarul fürgébb, mint az i30 N –, végsebessége 240 km/óra.

A motorhoz az imént említett i30 N-ből ismert nyolcfokozatú, olajfürdős, dupla kuplungos sebességváltó csatlakozik, módosított áttételekkel.

A hajtáslánc vezérlése olyan extra szolgáltatásokat kínál alapáron, mint a teljesítményt rövid időre (20 mp) 290 lóerőre emelő Grin Shift.

Bemutatkozott a Hyundai sportterepjárója 2

Az autót speciális kijelzőprogrammal is felszerelték, amely a head-up display-en a videojátékokból ismerős formátumban, grafikával jeleníti meg a menetadatokat, illetve létezik egy versenypálya-nyomvonalakat megjelenítő navigációs program.

A digitális műszeregységen a telefonokról ismert widgetek formájában jeleníthetők meg különböző menetadatok. A Kona N két programozható nyomógombot kínál: ezekre előre felviheti az összes rendszerparaméter kívánt beállításait a vezető, és menet közben megnyomva egyszerre aktiválhatja azokat. Ugyanezek a gombok kapcsolják be és ki a köridőmérő funkciót.

Bemutatkozott a Hyundai sportterepjárója 3

A megerősített vázszerkezetű, jobb torziós szilárdságú karosszéria egyedi kék színre fényeztethető, a küszöböket, kötényeket és szoknyákat piros szegély keretezi. A kerekek Európában 19 colosak lesznek.

Alább 20 perces videóból ismerkedhetsz a Kona N-nel: indításához kattints a képre.

a videó a hirdetés után indul