Máris elkészült az első szoftverfrissítés a korai Porsche Taycan elektromos autókhoz. Ezek ugyanazokat a funkciókat teszik utólag elérhetővé a 2020-as modellévi járművek számára, amelyek a 2021-es specifikációjú Taycanokhoz már alapból elérhetők.

Ingyen lehet gyorsabb az autód 1
Ingyen lehet gyorsabb az autód 2

Ingyen lehet gyorsabb az autód

Ingyen lehet gyorsabb az autód 9
Ingyen lehet gyorsabb az autód 10
Ingyen lehet gyorsabb az autód 11
Ingyen lehet gyorsabb az autód 12
Ingyen lehet gyorsabb az autód 13
Ingyen lehet gyorsabb az autód 14
Fotó megosztása:

A világszerte ingyen frissíthető szoftver négy fő területet érint.

Az opciós légrugózás megkapja a Smartlift funkciót, azaz előre meghatározott földrajzi koordinátáknál automatikusan megemeli a hasmagasságot az autó: ez praktikus, ha agresszív fekvőrendőrön kell átkelnünk, vagy mélygarázsba hajtunk le.

Módosították a Taycan Turbo S kipörgésgátlójának a vezérlését, így az autó a korábbi 9,8 helyett 9,6 másodperc alatt gyorsul 0-ról 200 km/órára.

A töltésvezérlés funkcionalitását kibővítették. Mostantól előre meghatározhatjuk, hogy milyen töltöttségi szinten szeretnénk célhoz érni, és a Taycan csak az ehhez szükséges mértékig tölti fel magát. A 270 kW-os villámtöltés teljesítménye 200 kW-ra csökkenthető: így lassabb ugyan a töltés, viszont kíméljük az akkumulátort.

A navigációs rendszer is új funkciókat kapott: a forgalmi információk sávonkénti pontossággal jelennek meg, valamint javult az Apple ID és iPhone integráció szintje.

Ingyen lehet gyorsabb az autód 15

A szoftverfrissítés ingyenes, ám nem elég feltölteni és telepíteni a programot: a hajtásláncot és az erőátviteli rendszert is újra kell hangolni. Ezért a folyamatot csak szakszervizben lehet végrehajtani.

Számos további funkció is letölthető a Taycanra, ám ezekhez elég online kapcsolatot létesíteni: ezek a szolgáltatások fizetősek, akár egy összegben, akár előfizetéses formában vehetők igénybe.