Máris elkészült az első szoftverfrissítés a korai Porsche Taycan elektromos autókhoz. Ezek ugyanazokat a funkciókat teszik utólag elérhetővé a 2020-as modellévi járművek számára, amelyek a 2021-es specifikációjú Taycanokhoz már alapból elérhetők.

Ingyen lehet gyorsabb az autód 1

A világszerte ingyen frissíthető szoftver négy fő területet érint.

Az opciós légrugózás megkapja a Smartlift funkciót, azaz előre meghatározott földrajzi koordinátáknál automatikusan megemeli a hasmagasságot az autó: ez praktikus, ha agresszív fekvőrendőrön kell átkelnünk, vagy mélygarázsba hajtunk le.

Módosították a Taycan Turbo S kipörgésgátlójának a vezérlését, így az autó a korábbi 9,8 helyett 9,6 másodperc alatt gyorsul 0-ról 200 km/órára.

A töltésvezérlés funkcionalitását kibővítették. Mostantól előre meghatározhatjuk, hogy milyen töltöttségi szinten szeretnénk célhoz érni, és a Taycan csak az ehhez szükséges mértékig tölti fel magát. A 270 kW-os villámtöltés teljesítménye 200 kW-ra csökkenthető: így lassabb ugyan a töltés, viszont kíméljük az akkumulátort.

A navigációs rendszer is új funkciókat kapott: a forgalmi információk sávonkénti pontossággal jelennek meg, valamint javult az Apple ID és iPhone integráció szintje.

Ingyen lehet gyorsabb az autód 15

A szoftverfrissítés ingyenes, ám nem elég feltölteni és telepíteni a programot: a hajtásláncot és az erőátviteli rendszert is újra kell hangolni. Ezért a folyamatot csak szakszervizben lehet végrehajtani.

Számos további funkció is letölthető a Taycanra, ám ezekhez elég online kapcsolatot létesíteni: ezek a szolgáltatások fizetősek, akár egy összegben, akár előfizetéses formában vehetők igénybe.