Az utolsókat rúgja a Toyota Land Cruiser az Egyesült Államokban, legalábbis ami a mostani, 200-as generációt illeti, a Road & Truck megkeresésére ugyanis a japán gyártó amerikai vezérképviselete megerősítette, hogy 2021 lesz az utolsó éve. 

A Toyota Land Cruiser több mint 60 éven át volt legendás név. 2021 végén azonban leállítjuk az Egyesült Államokban, de továbbra is elkötelezettek maradunk a nagy SUV-k iránt, keressük már jövőbeli modelljeinket, amik méltók arra, hogy a Land Cruiser gazdag off-road történelmét ünnepeljék

– közölték a lapnak reagálva.

Kétségkívül gyenge eladási számokat produkált a Land Cruiser legújabb változata, a Carbuzz tudomása szerint mindössze 3500 darab kelt el belőle Amerikában az elmúlt év folyamán. 2007-ben mutatkozott be a Land Cruiser, azóta mindössze két kisebb-nagyobb ráncfelvarráson esett át.

Car and Driver értesülése szerint azonban nem kell végérvényesen keresztet vetnünk a Toyota városi terepjárójára, importőrökhöz közel álló forrás ugyanis arról beszélt a lapnak, hogy modern és luxus változatában még visszatérhet a Land Cruiser. Az is elképzelhető, hogy tengerentúli távolléte csupán 2022-re szól majd, viszont

a legrosszabb forgatókönyvre is gondolni kell: mégpedig arra, hogy a Toyota valóban nem öl több pénzt a Land Cruiser fejlesztésébe.