Az Alfa Romeo 4C legfontosabb ihletadó forrása az 1967-es Alfa Romeo 33 Stradale versenyautó volt. A dicső múlt előtti tisztelgést azonban soha nem lehet túlzásba vinni, ezért az Alfa Romeo most speciális fényezéssel, egyedi kivitelű felnivel és különleges bőrkárpitozással felszerelt, limitált kiadással rukkolt elő, ami nem csak formavilágában és szellemiségében, de színvilágában is a nagy elődöt idézi.

Ha persze csak ennyiről volna szó, akár utólag is átalakíthatnák bármely meglévő 4C-t, de nem: az Alfa Romeo az autó szénszálas vázát is áttetsző pirosra színezte, ilyet pedig még nem kínáltak eddig – és vélhetően nem is fognak.

A rokoni szálakra a műszerfalon, a küszöbökön és a padlókonzolon elhelyezett plakettek is felhívják a figyelmet, emellett egy sorszámozott könyvecskét is kapnak az ügyfelek, ami a modell, a gyár és a 33 Stradale történetét írja le.

Játék a színekkel 2
Játék a színekkel 3

Ezen kívül a limitált széria megkapott minden létező tételt az extralistáról, az Akrapovic sportkipufogóktól kezdve a versenyhangolású futóművön át a takaróponyváig.

A motor paraméterei nem változtak, az 1750 köbcenties, soros négyhengeres turbómotor 240 lóerős, a modell végsebessége 257 km/óra.