Hulladékszállítást végző munkások kértek segítséget a rendőrségtől 2020. december 4-én Mándokon. A segélyhívóra tett bejelentésükben elmondták, hogy munkájukat végezték, amikor egy autó érkezett, melynek sofőrje kiszállt, és egyikükkel szemben támadólag lépett fel, szidalmazta és bántalmazta. Az ismeretlen férfi ezután visszaült autójába és elhajtott – írja közleményében a Police.hu.

Nem sokkal később azonban az autós visszatért a helyszínre, és

nagy sebességgel, fékezés nélkül a szemétszállító autó mellett álló munkások közé hajtott gépkocsijával.

Kettejüket, valamint egy időközben segítő szándékkal odaérkezett férfit elgázolt, csupán a kukásautó sofőrjének sikerült kitérnie az útjából.

Kukásokat gázolt egy autós Mándokon 1Kukásokat gázolt egy autós Mándokon 2

Az autóban ekkor már ketten utaztak, a gázolás után az utas szállt ki a járműből, szitkozódva a földön fekvő sérültek felé indult, akik igyekeztek mielőbb talpra állni és elmenekülni. A munkások egy közeli vegyesboltban kértek menedéket a rendőrök megérkezéséig. Támadóik oda is követték őket, az üzlet belülről lezárt ajtajában állva követelték, hogy jöjjenek ki, és megöléssel fenyegették őket.

A kiérkező záhonyi rendőrök az elkövetőket a helyszínen elfogták, a sofőrt pedig a közeli orvosi rendelőben, ahová bevitte megsérült rokonát, aki a munkásoknak csupán segíteni akart, de őt is elgázolta. A mentőszolgálat munkatársai a sérülteket kórházba vitték, mindannyian könnyű sérüléseket szenvedtek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki H. B. 38 éves és M. I. 40 éves mándoki lakosokat. H. B.-t őrizetbe vették, a bűnsegédi magatartással gyanúsított társa szabadlábon védekezhet.