A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, közel 1,5 milliárd forint értékben összesen több mint 10 kilométeren újul meg az M3-as autópálya. A beavatkozások Aszód térségében a külső sávot, a 85-ös és 90-es kilométerszelvények között Ludas környékén két szakaszon a külső és a belső sávot, illetve a Nyíregyháza felé vezető oldalon a 121-es és 126-os kilométerszelvények között Mezőkövesdnél mindkét forgalmi sávot érintik majd.

A több szakaszt érintő munkálatokhoz kapcsolódóan meghatározott ütemterv alapján építik ki a munkaterületeket és az ahhoz kapcsolódó tereléseket, korlátozásokat. Ahol szükséges és lehetséges, ott sávelhúzásos terelés mellett zajlanak a munkálatok, hogy az autópálya 2×2 sávos kapacitása megmaradhasson.

A munkavégzéshez kapcsolódó korlátozások október 12-én, hétfőn lépnek életbe, a beruházások várhatóan november végén fejeződnek be. A felújítási munkák során rövid ideig a 90-es jelű Nagyfüged, Ludas csomópontban nem lehet majd felhajtani a főváros felé, az időjárási körülményektől függően várhatóan október 17-22. között.