Az Audi Q5 Sportback a jól ismert modell csapott tetejű, kevésbé praktikus kivitele: ezzel el is intézhetnénk az Audi legújabb modelljét. A Q3 Sportback és a Q4 Sportback tanulmány nyomdokain haladó újonc persze komoly előnyökkel (és hátrányokkal) rendelkezik, ezért érdemes elmerülni a részletekben.

Még egy terepkupé az Auditól 1
Még egy terepkupé az Auditól 2

Még egy terepkupé az Auditól

Még egy terepkupé az Auditól 17
Még egy terepkupé az Auditól 18
Még egy terepkupé az Auditól 19
Még egy terepkupé az Auditól 20
Még egy terepkupé az Auditól 21
Még egy terepkupé az Auditól 22
Még egy terepkupé az Auditól 23
Még egy terepkupé az Auditól 24
Még egy terepkupé az Auditól 25
Még egy terepkupé az Auditól 26
Még egy terepkupé az Auditól 27
Még egy terepkupé az Auditól 28
Még egy terepkupé az Auditól 29
Még egy terepkupé az Auditól 30
Fotó megosztása:

Az egy év múlva piacra lépő Q5 Sportback dinamikusabb, harcosabb orr-részt kapott, az oldalablak felülete markánsan esik hátrafelé, a hátsó oldalajtó mögötti kis háromszög-ablak határozottan keskenyedik el. Hátul digitális OLED lámpák dolgoznak, az ügyfél által előre meghatározott programozással – az egyedi fényrajzolat lehet tehát a testre szabhatóság új eszköze.

A 469 cm-es Q5 Sportback mindössze 0,7 cm-rel hosszabb a normál crossovernél, a magasság és a szélesség ugyanaz, viszont a közegellenállási együttható kedvezőbb (0,30).

Még egy terepkupé az Auditól 31

Az utastérben már a frissített infotainment rendszert találjuk, amely végleg szakított a tekerőtárcsával, és kizárólag érintéssel vezérelhető.

A csomagtartó 510/1480 literes (Audi Q5: 520/1520), a 4:2:4 osztású hátsó üléspad hosszirányban tologatható (opció), és így akár 570 liternyi pakkot elvihetünk.

Motorból három lesz kezdetben: a kétliteres dízel- és benzinmotorok 204 lóerősek. A csúcsmodell SQ5 Sportback orrában az ismert 347 lóerős, V6-os dízelmotor dolgozik. Később plug-in hibrid is lesz, két teljesítményszinten.

Még egy terepkupé az Auditól 32

Kérhetünk adaptív légrugózást is, amellyel öt fokozatban 60 mm-es tartományban állítható a szabad hasmagasság. Gombnyomásra 55 mm-t süllyed a hátsó tengely, hogy könnyebb legyen a pakolás.