Még karakteresebb lesz az Audi prémium középkategóriás szabadidőjárműve. Laposabb, de szélesebb hűtőmaszk, trapéz alakú betétekkel tagolt, magasabbra nyúló szélső légbeömlők, új rajzolatú nappali fény határozza meg a Q5 megújult orrát. Oldalnézetből a módosított küszöbbetét kölcsönöz új megjelenést az autónak, hátul a lámpatesteket összekötő dekorelem, valamint az áttervezett diffúzor határozza meg az összképet. Két új árnyalattal bővült a színpaletta, ezek egyike a képeken is látható District-zöld. Az új lökhárítókból adódóan 19 mm-rel nőtt a teljes karosszériahossz.

Az Audi Q5 világelső OLED hátsó lámpákat kapott: ezek nem csak rettentő takarékosak, de nagyon egységes fényt is adnak. A háromszor hat fényszegmensből álló lámpatestek változó konfigurációjú megvilágítással szolgálják ki a különböző funkciókat. Sőt, az ügyfél az autó vásárlásakor háromféle rajzolat közül választhat, illetve a hátsó lámpa közelségi érzékelővel is rendelkezik: ha egy autó 2 méternél jobban megközelíti a Q5-öst, minden szegmens felgyullad. A képet futófényes irányjelzők teszik teljessé.

q5-oled

Az utastérben a módosított kezelőfelület tűnik fel. A 10,1 colos, alapfelszerelésként kínált MMI-érintőképernyő mostantól szabadon áll, a padlókonzoli forgó-/nyomókapcsoló helyén pedig tárolóüreget alakítottak ki. Ehhez kapcsolódik a harmadik generációs infotainment-rendszer, amelyet az elődjénél tízszer gyorsabb processzorral szereltek fel. A digitális 12,3 colos műszeregység feláras.

Megújul az Audi Q5 3

Háromzónás klímaberendezésről tanúskodik a kezelőfelület felirata

Az európai bevezetés első tagja, az Audi Q5 40 TDI 204 lóerőt és 400 Nm-t hoz ki két literes lökettérfogatból. A forgattyúsház 20, a főtengely 2,5 kilogrammal könnyebb, mint az előző generációs motoré. A részben alumínium szerkezetű motort 12 voltos mild hibrid rendszer teszi takarékosabbá. A szabványos átlagfogyasztás 5,4 l/100 km, a végsebesség 222 km/óra, az autó álló helyzetből 7,6 mp alatt gyorsul 100 km/órára.

Megújul az Audi Q5 4

Később több motor is lesz: a kétliteres dízel két további teljesítményvariánsa, egy hathengeres dízel, valamint két négyhengeres TFSI benzinmotor. Marad a kínálatban a TFSI e plug-in hibrid, két teljesítményszinten.

Ha ide kattintasz, 20 percnyi videón keresztül ismerkedhetsz a megújult Audi Q5-össel.