Egy évvel ezelőtt biztosan azt mondtuk volna, hogy az autómegosztás, a járművek közös használata jelenti a jövőt a közlekedésben. Azóta azonban lecsapott ránk a koronavírus, és felértékelődött a személyes mobilitás.

Ha így utazol, nem fertőz meg a vírus 1
Ha így utazol, nem fertőz meg a vírus 2

Ha így utazol, nem fertőz meg a vírus

Ha így utazol, nem fertőz meg a vírus

Ha így utazol, nem fertőz meg a vírus 9
Ha így utazol, nem fertőz meg a vírus 10
Ha így utazol, nem fertőz meg a vírus 11
Ha így utazol, nem fertőz meg a vírus 12
Ha így utazol, nem fertőz meg a vírus 13
Ha így utazol, nem fertőz meg a vírus 14
Fotó megosztása:

Ez vezérelte Marius Lochner kezét is, amikor megrajzolta a Muvone névre keresztelt, önjáró taxit. A név egyszerre utal a jármű egyszemélyes kialakítására (Move One), valamint arra, hogy még a járványban is haladnunk, mozognunk kell (Move On).

A Muvone belső terében sík felületeket és könnyen fertőtleníthető anyagokat találunk, két fuvar között pillanatok alatt sterilizálható a környezet.

Ha így utazol, nem fertőz meg a vírus 15

A dizájner kifejezetten nehezen mozgó, illetve idős személyek számára tervezte a járművet, amely egyébként nem a szokásos, unalmas doboz: formájával a taxik hőskorába, a lovas bérkocsikig nyúlt vissza formai ihletért.

Pályázatával elnyerte a Ford „Új norma mobilitás” díját, és vele féléves szakmai képzést – a döntésben talán az is közrejátszott, hogy a Muvone emlékeztethette az autógyártó embereit a legendás Ford T-modellre.

Ha így utazol, nem fertőz meg a vírus 16