Az előző generációs modellnél 66 milliméterrel hosszabb (4633 mm) a frissen bemutatott VW Golf Variant, és ezt a növekményt teljes egészében a tengelytáv (2686 mm) teszi ki. Azonosak tehát az első és hátsó túlnyúlások, ezért az autó nyúlánkabbnak, laposabbnak, kecsesebbnek tűnik.

A nagyobb tengelytáv több lábteret jelent: a teljes belső hossz 48 mm-rel nőtt, és bár ezen az első és a hátsó utasok osztoznak, a mérnökök a második üléssornak adták a több helyet.

Az azonos hátsó túlnyúlás persze azt is jelenti, hogy a csomagtartó kapacitása csupán minimálisan változott: a korábbi 606 helyett 611 liternyi pakk fér az üregbe; a hátsó üléseket lehajtva és a tetőig pakolva 1642 liter (+22 l) áll rendelkezésünkre.

vw-golf-variant-csomagt-r

A csomagtartó opcióként nem csak motorosan, de kéz nélkül is nyitható.

A tágasabb Golf kombi egyben takarékosabb is, köszönhetően többek között a 48 voltos eTSI mild hibrid hajtásláncnak és az innovatív kettős AdBlue-befecskendezéses dízeleknek. Az ötajtós Golf kétféle plug-in hibrid hajtásláncáról egyelőre nem ejt szót a Volkswagen, minden bizonnyal azok is felkerülnek majd a listára előbb vagy utóbb.

Megérkezett az új Golf kombi 3

Míg az 1993 óta gyártott Golf Variant komoly múltra tekinthet vissza, a Golf Alltrack még csak a második kiadásánál jár. A kombik és a szabadidőjárművek közötti űrt (ha van ott űr) kitöltő Alltrack nagyobb szabad hasmagasságot, állandó összkerékhajtást, egyedi lökhárítókat, koptatóbetéteket, valamint exkluzív belső berendezést kap, vontatni pedig akár 2 tonnát vontathatunk vele.

vw-golf-variant-m-szerfal