Az már május végén eldőlt, hogy 2018 után újra lesz magyar csapat a túraautó-világkupában, a Zengő Motorsport azonban így is fokozni tudta a meglepetés-faktort: péntek délelőtt a magyar csapat ugyanis bejelentette, hogy nem kettő, hanem három autóval tér vissza a sorozatba.

Boldizs Bence mellett az idén 44 éves Kismarty-Lechner Gábor személyében egy másik magyar versenyző is bemutatkozik a WTCR-ben; Zengő Zoltánék triója a hatszoros magyar bajnok mellett Mikel Azconával, a TCR Európa-kupa 2018-as bajnokával lett teljes.

Meglepetés Zengő módra: három új Cupra a magyar csapatnál 2

A Zengő Motorsport már 2010 óta része a WTCC, illetve a WTCR mezőnyének. Tavaly nem tudtunk rajthoz állni, de reméljük, hogy most évekig maradhatunk. Az álmom és a célom az, hogy újra egy magyar versenyző és egy magyar csapat legyen a bajnok, ahogyan az volt Michelisz Norbert esetében, amikor megnyerte a WTCC Trophy értékelést, de az sem bánom, ha Mikel Azconával sikerül ez

– nyilatkozta a bejelentés kapcsán Zengő Zoltán. Az alapító-csapatmenedzser hozzátette, hogy a három vadonatúj Cuprát csak szeptember első hetében kapják kézhez, így nem lesz lehetőségük tesztelésre a szezon kezdete előtt, ellenben – logisztikai szempontból – máris szembe kell nézniük az első kihívással.

A magyar csapat három versenyzője közül egyedül Azcona mondhatja el magáról, hogy rendelkezik WTCR-tapasztalattal. A 24 éves spanyol tavaly szintén Cuprával, a PWR Racing színeiben debütált a sorozatban: első szezonjában futamot is nyert, az év végi elszámolásnál hatodikként rangsorolták.

Eközben a Zengő Motorsport minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy Boldizs Bence szorgosan gyűjthesse a kilométereket. Ennek érdekében a kelet-európai TCR-ben is indította 23 éves magyar versenyzőjét a csapat, melynek előző, slovakiaringi fordulóján dobogóra állt, rajthelyéhez képest 10 pozíciót javítva.

Meglepetés Zengő módra: három új Cupra a magyar csapatnál 3

Kismarty-Lechner váratlan felbukkanásával négyre nőtt a magyar érdekeltségek száma az Alfa Romeo visszatérésével 19 autósra bővült mezőnyben: a regnáló világkupagyőztes Michelisz Norbert és Tassi Attila részvétele már hónapokkal ezelőtt tisztázódott a Hyundai-nál, illetve a Hondánál.

Az elmúlt napokban az olaszok is bejelentést tettek: a Team Mulsanne egy szem Giulietta TCR-jét Tassi egykori ellenfele, a 2017-es nemzetközi TCR-bajnok Jean-Karl Vernay vezeti majd. A WTCR 2020-as szezonja szeptember 11-13-án, a Salzburgringen fog elrajtolni.