Egy év kihagyás után a teljes szezonra visszatér az FIA Túraautó-világkupa (WTCR) mezőnyébe a Zengő Motorsport. A Michelisz Norbit nemzetközi porondra juttató alakulat az előzetes tervek szerint szeptemberben rajtoló 2020-as szezont két pilótát állítana csatasorba, közülük az egyiket már be is jelentették Boldizs Bence személyében.

Újabb magyar csatlakozik Micheliszékhez 1

A képre kattintva galéria nyílik

Boldizs korábban a Hankook Racer Cup és a Suzuki Swift-kupa mezőnyében pallérozódott, ám a tavalyi szezonban ralikrosszra váltott, ahol szép sikereket ért el, a magyar összesítést a második helyen zárta. A mindössze 22 éves versenyző nem rendelkezik még sok versenytapasztalattal. “Az első versenyeken a tanulás lesz a legfontosabb feladatom, az eredmények még kevésbé számítanak. A Hungaroringet és a Slovakiaringet ismerem a versenynaptár állomásai közül, de a többi helyszínen nem jártam még” – árulta el a pilóta.

Újabb magyar csatlakozik Micheliszékhez 2

A WTCR tervezett versenynaptára, az első két hétvégén kettő, a többi helyszínen három futammal

Csapattársának kiléte egyelőre nem ismert, ám Zengő Zoltán csapatfőnök szerint a másik autóba egy olyan tapasztalt és tehetséges versenyző ülhet majd, akinek neve meglepetést okozhat a magyar rajongók körében. A Zengő Motorsport versenyzői jó eséllyel a Cupra legújabb TCR-szabályoknak megfelelő autóját, a León Competiciónt vezethetik majd, ám a részletekről még zajlanak a tárgyalások.

Újabb magyar csatlakozik Micheliszékhez 3

A WTCR mezőnyében Boldizs Bencével együtt már három magyarnak is szurkolhatunk idén: a bajnoki címvédő Michelisz Norbert a Hyundai színeiben vág neki a szezonnak, míg a 20 éves Tassi Attila második teljes szezonját futja a szériában, immár a tavaly, Esteban Guerrierivel kis híján bajnoki címet nyerő Münnich Motorsport színeiben, de továbbra is a Honda négyesének tagjaként, valamint Guerrieri, Néstor Girolami és az ex-Forma-1-es pilóta, Tiago Monteiro csapattársaként.