A Team Engstler színeiben vett részt a hétvégén a német TCR-sorozat második, a Nürburgring Grand Prix-pályájának rövidített verzióján rendezett fordulóján Michelisz Norbert. A Hyundai magyar pilótája a szombati futamot megnyerte, vasárnap pedig a fordított rajtrácsos versenyt az ötödikről rajtolva a második helyen fejezte be, a győztes, szintén hyundai-os Harald Proczyk mögött, a hondás Dominik Fugel előtt.

Regnáló bajnokként szeptember 11-13-án vághat neki a túraautó-világkupa (WTCR) 2020-as szezonjának, jelen állás szerint az első fordulót a Salzburgringen rendezik. A hatfordulós szezon negyedik állomása lesz a Hungaroring, ahová október 17-18-án látogat el a mezőny.

Balhé és újabb Michelisz-dobogó a Nürburgringen 1

Némi közjáték tarkította a német TCR e hétvégi fordulóját, mégpedig az első futam után hozott egyik versenybírói ítélet miatt. Miután Michelisz vendégszereplőként nem jogosult pontszerzésre, Mike Halder kapta az első helyért járó 25 pontot, ám a németet kizárták, amiért a stewardok inaktív állapotban találták a tűzoltó berendezést Hondájában.

Halder elmondása szerint a leintés után a parc fermé-ben deaktiválta a tűzoltó berendezést az autóban, nehogy kiszálláskor működésbe hozza azt. A döntésre hivatkozva testvérével, Michelle-lel együtt azonnali hatállyal kiszállt a bajnokságból, egyúttal közölték, hogy a jövőben több, az ADAC által felügyelt sorozatban nem állnak rajthoz.