Nyolc hónapja szerezte meg a WTCR bajnoki címét Michelisz Norbert Malajziában, azóta nem láthattuk versenyezni a magyar túraautó-világkupagyőztest a járvány miatt. 2020-ban most először a Hyundai Motorsport vendégpilótájaként versenyez a TCR Germanyben, a Nürburgring Grand Prix-körének rövidített változatán.

Michelisz kifejezetten örült a felkérésnek, hiszen a WTCR-szezon csak szeptemberben indul majd, így az augusztus közepén rendezett nürburgringi futam remek bemelegítés. A TCR Germany bajnokságban egyébként más gumikat használnak, de Michelisznek ez nem jelentett akadályt, így is behúzta a pole pozíciót a Hyundai i30 N TCR-rel.

A rajtnál volt egy kis izgalom, mert a szintén Hyundai-jal versenyző osztrák pilóta, Harald Proczyk a második helyről ugrott ki a rajtnál és rögtön az első helyre került. Ezért azonban Proczykot boxutca-áthajtással büntették, így Michelisz újra az első helyre került a 105-ös rajtszámú autóval. Mögötte a Hondával versenyző Mike Halder állt, de a magyar pilóta folyamatosan húzott el, így a tizedik körre 2,5 másodperces különbség alakult ki közöttük.

Ezzel azonban nem ért véget a hétvége, hátra van még a vasárnapi fordított rajtrácsos futam is, melynek Michelisz a nyolcadik helyről vág majd neki. Ezt vasárnap 11:25-től lehet élőben nézni a YouTube-on.”>