A Miskolc Rally Bánkút-Mályinka közötti gyorsasági szakaszán az egyik versenyautó kisodródott, majd egy fának csapódott – írja a rendőrség közleménye. A balesetben a versenyautóban ülő navigátor olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már a helyszínen életét vesztette, a pilótát pedig mentők szállították a kórházba. 

A baleset szombat reggel történt, amikor a Rally1 kategóriában versenyző Dudás Gergő ás Tóth Zsolt páros autója lesodródott az útról. A 48 éves Tóth Zsolt ismert név a ralis társadalomban, az MNASZ vezetősége, versenyzők, csapattagok és a ralis társadalom minden tagja együttérez a versenyző hozzátartozóival, és őszinte részvétét fejezte ki Tóth Zsolt közvetlen családjának.

A Kossuth Rádiónak nyilatkozó Holczer Dániel navigátor szerint ritkán előforduló, szörnyű tragédia történt. A modern versenyautók biztonsági szintje elképesztően magas, így tényleg csak évtizedenként fordulhat elő hasonló.

A versenyt nem folytatják, ez nem csak az MNASZ, hanem a versenyzők és a csapatok döntése is.

A szombati Miskolc Rally második szakaszán (Bánkúti elágazás-Mályinka) a Rally1 kategóriában versenyző Dudás Gergő, Tóth…

Közzétette: MNASZ – 2020. augusztus 15., szombat