A DriveCell Systems Zrt. által kidolgozott megoldásnak köszönhetően online regisztrációt és visszaigazolást követően, bárki az autójában ülve elvégezheti a nukleinsav-alapú (PCR) koronavírus-tesztet Budapesten. A módszerrel csak az aktív fertőzöttség mutatható ki.

A mintavétel az orr- és garatnyálkahártyából történik, az eredményeket pedig akár 24 órán belül megkaphatják a tesztelésen résztvevők. Maga a mintavételi folyamat is rendkívül gyors, mindössze körülbelül 3-5 percet vesz igénybe.

A fizetés egyelőre a tesztállomás helyszínén, bankkártyával oldható meg, de hamarosan elérhető lesz az online előrefizetési megoldás is. A vizsgálatra kizárólag személygépjárművel vagy minibusszal érkezhetnek a résztvevők. Egy gépjárműben több, egy háztartásban élő, vizsgálatra érkező személy tartózkodhat, kísérő viszont nem.

A Groupama Aréna felszíni parkolójában kialakított első mintavételi állomás megnyitásával egyelőre napi száz személy számára nyílik meg a lehetőség az áthajtásos koronavírus-teszt elvégzésére, az alapára 26 900 Ft. A közeljövőben további mintavételi pontok létrehozására kerülhet sor a fővárosban és vidéken is, cél az országos lefedettség biztosítása.