Az Opel Dakar Team kettőse több mint egy hónapja, február 27-én az abszolút nyolcadik helyen – és kategória-negyedikként – ért célba Dohában (a tereprali világkupa katari versenyén), majd a csapat annak rendje és módja szerint berakta a versenyautót és az alkatrészeket egy konténerbe, a konténert pedig hajóra tették.

Az ismert nemzetközi járványhelyzet miatt azonban ez a teherhajó azóta sem kötött ki.

“A verseny után az autót beraktuk egy konténerbe, ami egy hajó gyomrában elindult Genova irányába, és azóta is a tengeren hánykolódik. A koronavírus-járvány miatt ugyanis lezárták az olasz kikötőt, és Marseille lett az új úti cél. Csakhogy a franciáknál is romlott a helyzet, úgyhogy már ők sem fogadtak hajókat, így jelenleg Rotterdam felé hajózik a Grandland X, ahol a tervek szerint holnap köt majd ki – mondta Szalay Balázs.

Ez nem jelenti azt, hogy meg is kapják a kocsit,  mert a járvány miatt a folyamat eléggé megváltozott. Ezért leghamarabb április 11-étől vehető át a konténer. A csapat azt tervezte, hogy a kocsit tréleren hozzák haza, de most más megoldás után kell nézniük. Várhatóan a konténerrel együtt felrakják majd egy tehervonatra a versenyautót.