A csütörtök reggeli órákban elgázoltak egy nőt a debreceni Csapó utcában; a gyalogos súlyos sérülésekkel szállították kórházba, míg a vétkes gépjárművezető elhajtott a helyszínről.

Ám valamivel később, amikor már zajlott a rendőrségi helyszínelés, visszatért a baleset helyszínére, nézelődést látszatát keltve – az egyik szemtanú azonban felismerte a 46 esztendős férfit, aki ellen segítségnyújtás elmulasztásának megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást a Debreceni Rendőrkapitányságon.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Police.hu-n közzétett tájékoztatásából kiderült, hogy a vizsgálat során bebizonyosodott, hogy az autó szélvédője annyira le volt fagyva, hogy szinte alig lehetett kilátni rajta.

Kíváncsiskodást színlelve bukott le a magyar gázoló 1

Honlapján arra hívta fel az autósok figyelmét a rendőrség a hasonló balesetek elkerülése végett, hogy

ha indulás előtt a vezető nem gondoskodik az üvegfelületeken lévő pára, jég vagy hó eltakarításáról, akkor kisebb az esély arra, hogy a sofőr időben felismerje és reagáljon a különböző közlekedési szituációkra. A pára- és jégmentesítés, a jármű hótól való megtisztítása akár több percet is igénybe vehet, ezért indulás előtt számoljanak ezzel az idővel a megfelelő látás biztosítása érdekében, de mindenképp gondoskodjunk arról, hogy tökéletesen kilássunk járműveink szélvédőjén, ablakain.