Nem sokkal a második világháború befejezése után döntöttek úgy a Morgannél, hogy lecserélik a márka első négykerekű autóját, a 4/4-et, és elkezdik a Plus 4 gyártását. Az autót kisebb-nagyobb megszakításokkal, de a mai napig készítik Malvern városában, az Egyesült Királyságban.

Éppen hetven éve, 1950-ben született meg az első Plus 4, így a Morgan a hetvenedik évfordulót megünnepelve előrukkolt egy limitált kiadással. Stílusosabban nem is ünnepelhettek volna, ugyanis aranyba és platinába csomagolták a legendás modellt. Habár az új autóknál éppen a közelmúltban váltott alumínium platformra a cég, az ünnepi járgányoknál visszatértek az acélhoz.

Az utastér is díszbe öltözött, többek között hímzett bőr fejtámlák, az ehhez az autóhoz készített sötétszürke kárpitozás és az egyedi kormánykerék is mutatja, hogy ez a Morgan más, mint a többi. A gépház alatt egy újrahangolt motor duruzsol, mely a hozzá kapcsolt sportkipufogóval együtt 182 lóerős teljesítményre képes. A klasszikus kinézetű roadster a 100 km/órás tempót hét másodperc alatt éri el.

Aranyba csomagolják a 70 éves autót 2

A Plus 4 70. születésnapi változatából 20 darab készül, melyek alapáron 61 ezer fontba, azaz valamivel több mint 24 millió forintba kerülnek. Aki esetleg a vásárláson gondolkozott, az ne tegye: az autók már előre elkeltek.