Korábban is tudtuk, hogy jó dolga van a brit rendőröknek: járhatnak Lotusszal, McLarennel, sőt, Ariel Atommal is. Most egy ezeknél jóval hétköznapibb, ám nem kevésbé szórakoztató autót állítanak szolgálatba – egyelőre kísérleti jelleggel – a szigetország bűnüldözőinél.

A gyárilag FOX lengéscsillapítókkal szerelt Ford Ranger Raptor specialitása, hogy terepen is rendkívüli sebességre képes – mármint pickuphoz képest. A 170 km/óra autópályán kevés, de földúton, sárban aligha lesz ellenfele az összkerékhajtású kisteherautónak. Nem véletlen, hogy London helyett Dél-Walesben debütálnak az autók, amelyeket a Ford különleges átalakításokra szakosodott részlege bújtatott rendőrruhába.

A legmenőbb terepjárót kapják a rendőrök 2

A Ford Ranger Raptort egy 213 lóerős, 2,0 literes turbódízel motor hajtja, a maximális forgatónyomaték 500 Nm. Az összkerékhajtású sport-pickup tízfokozatú automata sebességváltót kapott, CO2-kibocsátása 233 g/km.

Azok a bűnözők sem örülhetnek, akik autópályán szeretnének meglógni a zsaruk elől: hamarosan Ford Focus ST kombikat is kap a brit rendőrség.