Az már nem újdonság, hogy Dubajban évről-évre a legerősebb szupersportautókat állítják szolgálatba, ezúttal azonban a helyszín Nagy-Britannia, ahol mostantól a világ leggyorsabb rendőrautója járőrözhet.
Az autó alapját az Ariel Atom 3.5R adja, ami megkapta  brit rendőrség hivatalos festését, fényhidat szereltek a tetejére és a 3.5R megnevezést PL-re cserélték, ami valószínűleg a Police szó rövidítése. Sajnos a jármű nem igazán alkalmas valódi bűnüldözésre, hiszen mire kiszáll a sofőr az autóból, a szabálysértőknek már bottal ütheti a nyomát.
Ezt még Dubajban is irigyelni fogják 3
“Nemsokára bemutatjuk az új Ariel motorkerékpárt, és célunk, hogy a majdani ügyfelek olyan biztonságban legyenek az utakon, amennyire csak lehetséges. Az üzenet világos: a motoros baleseteknek minden esetben egy nagy vesztese van, mindegy ki volt a hibás – aki a motoron ül” – nyilatkozta az Ariel cég, akik a motorkerékpárosok biztonságáról szóló kampány részeként készítették el a rendőrségi Atomot.
Ezt még Dubajban is irigyelni fogják 4
Ha a nevét nézzük, az Ariel Atom 3.5R csupán egy R betűben tér el a kétüléses, burkolatlan sportkocsi alapkivitelétől. Ezek az R betűk azonban az autóiparban rendszerint komoly jelentőséggel bírnak – gondoljunk csak a Honda Civic Type R-re, amelynek motorját mindkét említett sportkocsi használja. Csakhogy míg az eredeti blokk 201 lóerős, az alap Atom 300, a 3.5R pedig 350 lóerőt tud, így 100 km/órára 2,5 másodperc alatt gyorsul.
A 330 Nm nyomaték állítható, részlegesen önzáró differenciálművön át jut el a hátsó tengelyre. A megrendelő egyébként gyakorlatilag magának válogathatja össze autóját, a kerekektől a fékeken át az abroncsokig szabad a pálya, beleértve a versenyalkatrészeket is. 
Ezt még Dubajban is irigyelni fogják 5
Hasznos kiegészítő például a Forma-1-es stílusban, gondolákban elhelyezett intercooler, illetve olajhűtő: amellett, hogy rettentő dögösen néznek ki, nagy tempónál segítenek életben tartani a motort. Az Ariel Atom 3.5R gyártása még idén megkezdődik, a kezdő ár nettó 54 000 font (20 millió Ft).