A fél világ a dubaji rendőrség csodájára járt, amikor egzotikus szupersportkocsikkal szerelték fel elit városi rendőrségüket. Először azt hittük, a sztrádán driftelő, menet közben kereket cserélő őrültek ellen küzdenek majd a villámgyors autókkal, de nem: kiderült, PR-mutatványról van szó, amivel a turistákat szeretnék lenyűgözni. 

Hasonló céllal, de a vendégek helyett a helyi lakosságot megcélozva vette át vadonatúj autóját a közép-angliai autópálya-rendőrség: a McLaren MP4 12C nem arra van, hogy elvetemült gyorshajtókat kergessenek meg vele, hanem hogy lehetőséget teremtsen a beszélgetésre a civilek és a rendőrök között. 

Az autó valójában nyitható tetős Spyder, de a fényhíd miatt ez elméleti lehetőség marad

“Csodálatos autó, de járőrkocsiként nem valami praktikus. Felfelé és kifelé nyílnak az ajtók, tehát vigyázni kell a parkolásnál, csomagtartó pedig szinte egyáltalán nincs. Viszont megtöri a jeget az autósokkal, és megkönnyíti, hogy a különböző veszélyekről, elsősorban a gyorshajtásról beszélgessünk velük.” – mondta az autóra beosztott Angus Nairn rendőr. 
A gyorshajtás pont jó téma a McLaren MP4 12C-vel: a 625 lóerős V8-as turbómotorral szerelt kupé 3,3 másodperc alatt éri el a 100 km/órát, végsebessége 329 km/óra; az autó 100 km/óráról 30,7 méteren áll meg. 
Angus Nairn rendőr egyébként igazán szerencsésnek érezheti magát: két évvel ezelőtt szintén ő vehette át a testület akkori szupersportkocsiját: egy Lotus Evorát
A Lotus ötödannyiba kerül, harmad olyan erős,és “csak” 270-nel képes menni, viszont sofőrje szerint célját az is elérte: ahol megjelent, az autósok visszavettek a gázból.