Januári világpremierje óta azt találgatja a világ, vajon megvalósul-e a Lexus LC kabrió, vagy az LFA tanulmány és az LF-C2 koncepció sorsára jut, és megmarad tinédzserálomnak.

Most úgy tűnik végre bizonyosságot nyert, hogy hamarosan akár te és én is megvásárolhatjuk az autót, csak legyen rá időnk és pénzünk. Egyelőre ugyanis se dátum, se ár, de még műszaki információk sincsenek.

Nem is kell persze: a hajtásláncok vélhetően ugyanazok lesznek, mint a kupé esetében: az RC F-től megörökölt, 5.0 V8-as sportmotor 477 lóerővel, vagy a kétharmad olyan erős, de kevesebb mint feleannyit fogyasztó hibrid, 3,5 literes hathengeres benzinmotorral. Hogy lesz-e LC F? Állítólag igen, de nem hinnénk, hogy a kabrióból készítik el: túl nagy volna a kontraszt a fényűző megjelenés, a légies vonalvezetés és a 600 lóerősre prognosztizált turbómotor között.

A képeken egyébként minden bizonnyal a januárban bemutatott, és azóta a világon körbehordozott koncepcióautó látható: erre enged következtetni, hogy gyanúsan lapos az ülések mögötti fedél, azaz nincs még működőképes vászonteteje az autónak – ez csak azért fontos, mert így kicsi az esélye annak, hogy még az idén megláthatjuk a végleges modell prototípusát.