Új alapot hozott létre a Toyota AI Ventures (TAIV), amely 100 millió dollárral járul hozzá az autonóm mobilitás és a robotika autóipari célú felhasználását kutató és fejlesztő start-up vállalatok munkájához. A TAIV korábban már létrehozott egy hasonló költségvetésű alapot, így most 200 millió dollár felett rendelkezve segíti immár 19 induló vállalkozás innovatív tevékenységeit.

„Az autógyártók csak úgy tarthatnak lépést az autóiparban zajló, rendkívül gyors változásokkal, ha aktív szerepet vállalnak a start-up vállalatok ökoszisztémájában.” – mondta Jim Adler, a Toyota AI Ventures ügyvezető igazgatója. „A start-up vállalatokban eszközölt beruházásokkal olyan hosszú távú kapcsolatokat teremtünk, amelyeken keresztül a Toyota hatékonyabban térképezheti fel a legfrissebb mobilitási innovációkat.”

29 milliárdot költ mesterséges intelligenciára a Toyota 1
29 milliárdot költ mesterséges intelligenciára a Toyota 2

29 milliárdot költ mesterséges intelligenciára a Toyota

29 milliárdot költ mesterséges intelligenciára a Toyota

29 milliárdot költ mesterséges intelligenciára a Toyota 6
29 milliárdot költ mesterséges intelligenciára a Toyota 7
29 milliárdot költ mesterséges intelligenciára a Toyota 8
Fotó megosztása:

A Toyota AI Ventures portfóliójába olyan start-up vállalkozások tartoznak, mint a mindennapi feladatok elvégzésében segédkező robotikai platformokat fejlesztő Elementary Robotics, az elektromos légitaxin  dolgozó Joby Aviation, vagy az önvezető hajóirányító rendszereket kidolgozó Sea Machines.

 „Az automatizált rendszerek iránti, egyre növekvő érdeklődés nagyszerű lehetőségeket teremt arra, hogy mesterséges intelligencia, illetve új generációs mobilitási technológiák alkalmazásával javítsuk az emberek életminőségét.” – mondta Dr. Gill Pratt, a TRI vezérigazgatója, a Toyota AI Ventures befektetési bizottságának tagja. „A Toyota AI Ventures Jim vezetésével kapcsolatot teremt a technológiai start-up vállalkozások és a feltörekvő mobilitási iparág között, és ezáltal lehetővé teszi számunkra, hogy rátaláljunk a jövő technológiai vezéralakjaira, és befektetéssel támogassuk őket.”

29 milliárdot költ mesterséges intelligenciára a Toyota 9