Akkumulátorról hajtott elektromos hajtásláncot épített városi szabadidőjárművébe a Toyota. Pár éve ez még elképzelhetetlen lett volna, de azóta alighanem rájöttek, hogy fontos piaci szeletet dobnának oda a többieknek, ha pusztán meggyőződésből kimaradnának a villanyautók forradalmából.

Már villanyautója is van a Toyotának 1
Már villanyautója is van a Toyotának 2

Már villanyautója is van a Toyotának

Már villanyautója is van a Toyotának 9
Már villanyautója is van a Toyotának 10
Már villanyautója is van a Toyotának 11
Már villanyautója is van a Toyotának 12
Már villanyautója is van a Toyotának 13
Már villanyautója is van a Toyotának 14
Fotó megosztása:

A mély építésű TNGA padlólemez kínálta magát az átalakításra, és mivel az erre épülő modellek közül a C-HR a legkisebb, villanyautót pedig ma még csak városi méretben érdemes építeni (bár ezzel nyilván vitára kelnének a Tesla-hívők és a Jaguar I-Pace rajongói), ez lett az első Toyota, amelybe nagy akkucsomagot és villanymotort szereltek.

Hogy pontosan mennyire nagyot, az sajnos egyelőre titok, mint ahogy a villanymotor paramétereit sem ismerjük, de annak fényében, hogy a C-HR Kínában 170 lóerős, kétliteres motorral kapható, várhatóan komoly teljesítményt kell nyújtani a vevőknek ahhoz, hogy kedvük legyen a villanymotorra szavazni.

Már villanyautója is van a Toyotának 15

Ez itt szegény a Toyota Rhombus. A villamos hajtásnak köszönhetően az utastér szinte az autó teljes hosszát elfoglalja. Az 1+2+1 üléselrendezés extrém nagy lábteret biztosít.

A C-HR és annak helyi gyártású klónja, az Izoa mellett egy fura tanulmányt is bemutatott Sanghajban a Toyota: a Rhombus nevéhez illően rombusz alakú utasteret kapott, elektromos hajtásláncáról pedig ugyanúgy semmit nem árultak el, mint a jövő év elején egyébként már forgalomba kerülő crossoveréről.