Torlódik a forgalom az M0-s autóút déli szektorában. A terelések mellett lelassul a forgalom, az M5-ös autópálya felé 25-30 perccel nő meg a menetidő.

A keleti szakaszon, a maglódi kihajtó közelében mindkét irány forgalma több km hosszan araszol, továbbá az M1-es felé egy baleset is nehezíti a haladást a 48-as km közelében.

Az M5-ös autópályán Röszke irányába, a 15-ös km-nél korábban baleset történt. Már nincsen korlátozás, de a főváros felé tartók a nézelődés és a reggeli erős forgalom miatt egészen az M0-s csomópontig visszatorlódnak.

Az M6-os autópályán, Pécs felé a 106-os km-nél két teherautó ütközött össze. A forgalmat a Paks-centrum csomópontnál a 6-os főútra terelik. Visszatérni a pályára a Paks-dél csomópontnál lehet. Az ellenkező irányban, Budapest felé nincs korlátozás.

Baleset miatt félpályás útzár van érvényben:
– Somogy megyében a 6-os főúton, a 250-es km-nél Darány közelében,
– a 44-es főúton Nyárlőrinc közelében, 18-as km-nél,
– az 51-es főúton, Baja közelében a 167-es km-nél,
– a 82-es főút 45-ös km-énél, a lázi elágazásnál,
– a 85-ös főúton, a 61-es km-nél a hegykői elágazásnál,
– Pest megyében a 102-es főúton Tinnye és Pilisjászfalu között, a 18-as km-nél.

A gyorsforgalmi utak általában sónedvesek, de az  M7-es autópályán Balatonvilágostól nyugatra és az M6-os autópályán Pakstól délre már több felé havas, hókásás a burkolat.
A Dunántúl jelentős részén valamint Bács-Kiskun-, Csongrád- és Békés megyében a fő- és a mellékutak burkolata havas, hókásás vagy latyakos. A délebbre eső területeken, ahol tegnap óta esik a hó, télies útviszonyokra készüljenek, és csak téli körülményekre felkészített járművel induljanak el! Az ország középső részén és  a Tiszántúlon a preventív védekezés nyomán jellemzően vizes vagy sónedves az úthálózat. A friss hó vastagsága ezeken a területeken 1-4 cm, a délebbre eső megyékben, Baranya, Somogy és Bács-Kiskun megyében 5-10 cm közötti. Az intenzív hóesés miatt a látási viszonyok is korlátozottak lehetnek.
Szélcsend van vagy gyenge a légmozgás, így hóátfúvások nincsenek, járhatatlan út vagy elzárt település nincs az országban.