Megismételte a meteorológia szolgálat riasztását a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Mint a társaság közleményében megerősíti, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vasárnap estétől hétfő reggelig ónos eső hullhat.

Az útkezelő felhívja a közlekedők figyelmét, hogy fokozott óvatossággal vezessenek az ónos esővel érintett területeken. Lassabb haladásra kell készülni, mivel az ónos eső a hétfő reggeli csúcsforgalmak idején is eshet.

Sok jóval nem kecsegtet az útkezelő, mert az ónos eső ellen kevés dolgot lehet tenni.  A lehetséges helyszíneken megelőző sószórást végeznek a szakemberek, ez ugyanakkor csak ott lehet hatásos, ahol kisebb mennyiségű fagyott eső hull, ugyanis az esőzésből átforduló csapadék könnyen lemoshatja a burkolatról a megelőzésképpen kijuttatott síkosságmentesítő anyagokat is, így az ónos eső azonnal a burkolatra tud fagyni. Ráadásul az ónos eső ideje alatt a beavatkozási idők is hosszabbak.

Először az autópályákon, autóutakon és főutakon, majd a felüljárókon és hidakon kezdik meg a beavatkozást, ezt követik a településeket összekötő mellékutak, illetve alacsony forgalmú bekötőutak hóeltakarítása vagy síkosságmentesítése.