A győri székhelyű járműgyártó négy motorváltozatban szállítja az új Q3-ast, három benzines és egy dízel verzióban, elsőkerék- vagy quattro hajtással. Az első városi terepjáró turbókék színben készült el.

Jelenleg a piaci bevezetéshez szükséges darabszámot gyártják, a modell novemberben kerül a kereskedőkhöz. A jövőben ez a modell lesz a győri gyár volumenmodellje, vagyis az öt modell (A3 Limousine és Cabriolet, TT Coupé és Roadster, valamint Q3) közül ebből fogják a legtöbbet gyártani Győrben.

Elstartolt Győrben az Audi Q3 sorozatgyártása 1

A gyártásához másfél év alatt egy 80 ezer négyzetméteres új karosszériaüzemet építettek, ahová hétszáz új robotot telepítettek. Több mint ezer alkalmazottat oktattak ez idő alatt a Q3 gyártásához szükséges ismeretekre, és ehhez az Audi Hungaria Oktatóközpontjában új, innovatív robotcellákat helyeztek üzembe. A sportos modell az A3 Limousine-nal és Cabriolet-val, valamint a TT Coupéval és Roadsterrel közös gyártósoron készül, ezzel az Audi-konszernen belül a győri gyár rendelkezik az egyik legrugalmasabb szereldei gyártószalaggal.

A vállalat éves gyártási kapacitása 160 ezer jármű, és a járműgyártásban mintegy 4500 embert foglalkoztatnak. Tavaly 16,5 százalékkal kevesebb jármű készült Győrben, mint 2016-ban, 105 491 darab.