Az útpályaszerkezetet is érintő munkák várhatóan 80 napig, november közepéig tartanak majd. A rekonstrukció sávelhúzásos terelés mellett valósul meg két ütemben, a korlátozások 2018. augusztus 25-től lépnek életbe.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, hazai költségvetési forrásból, több mint nettó 1,22 milliárd forintból újul meg az M3-as.

A kivitelezők a munkaterületet már átvehették. A terelés kiépítését követően szombaton indulnak el a munkálatok. A kivitelezés ideje alatt szakaszosan, két ütemben úgynevezett 2+1+1 sávos forgalomterelés lesz érvényben.

Ez azt jelenti, hogy a Budapest felé vezető oldalon a forgalom a leálló- és külső sávon haladhat, a Nyíregyháza felé vezető oldalról pedig egy sávot átterelnek a főváros felé vezető oldal belső sávjára, míg a munkavégzés mellett a Nyíregyháza felé vezető oldalon a külső sáv felével bővített leálló sávot vagy a belső sávot használhatják majd a közlekedők 80 km/h-s sebességkorlátozás mellett. Ezzel a módszerrel az autópálya 2×2 sávos áteresztőkapacitása megmaradhat a felújítás mellett is.