Ingyenesen használhatják az autósok az M6-os autópálya M0 és Érd közötti szakaszát – jelentette be a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Egy felújítás az oka, hogy az eddig fizetős szakaszért nem kérnek pénzt.

Az M0-s autóút déli szektorán, az 51-es főút és az M6-os autópálya közötti szakaszán található hidakat felújítják, az M1-es autópálya felé vezető oldalt pedig ezzel egy időben betonburkolatúra építik át a szakemberek. A betonburkolatú pálya építése és a hidakon zajló munkálatok technológiája ugyanakkor megköveteli, hogy az érintett pályaoldalt a kivitelezés idejére szakaszosan lezárják. A lezárt szakaszok előtt a forgalmat sávelhúzással vezetik át a szemközti oldalra. A felújítások mellett így 2×2 sávon haladhat a forgalom.

Ugyanakkor augusztus 14-én, keddtől nem lehet kihajtani az M1-es felé vezető oldalról az M6-os autópályára és Nagytétény, Budatétény felé. Az erre közlekedők a 6-os számú főúti csomópontban hagyhatják el az autóutat és a 6-os számú főúton keresztül érhetik el úti céljukat. Az M5-ös autópálya felé vezető oldalról nem lehet majd a 6-os főútra balra kanyarodni Érd, Pécs felé. Az erre közlekedőknek az autóútról korábban kell lehajtaniuk és az M6-os autópályán közlekedhetnek, amelynek az M0 autóúttól Érd észak csomópontig tartó szakasza díjmentesen vehető igénybe.

Érdemes figyelni rá, hogy az M6-os ellenkező, azaz az Érd északtól az M0-ás autóig vezető oldala viszont NEM díjmentes.