Ezen a héten, azaz 2018. július 9-től folytatódnak a felújítási, karbantartási munkák az M1-es autópálya Budapest és Hegyeshalom felé vezető oldalán egyaránt – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A munkavégzések miatt forgalomkorlátozásra és torlódásra számíthatnak a közlekedők.

A csütörtökig sávelhúzásos forgalomterelést építenek a szakemberek a burkolatjavítási munkák idejére. Hétfőn a Hegyeshalom felé vezető oldalon a 100-as és 103-as, kedden szintén ezen az oldalon a 93-as és 95-ös, szerdán ismét a Győr felé tartó oldalon a 99-es és 100-as, majd vasárnap a 82-es és 83-as kilométerszelvények között.

Szerdán a Budapest felé tartó oldalon a 96-os és 98-as, majd csütörtökön szintén a főváros irányában a 66-os és 71-es kilométerszelvények között építik ki a terelést a szakemberek. Így a nagyfelületű aszfaltozási munkák idején is 2×2 sávon, 60 km/órás sebességkorlátozás mellett haladhatnak a közlekedők mindkét irányban.

Ha ez nem lenne elég, a Herceghalom és Bicske közötti területen továbbra is zajlanak felújítási munkák. A Győr felé vezető oldalon zajló munkálatok során úgynevezett 2+1+1 sávos forgalomterelés van érvényben. Ez azt jelenti, hogy a Budapest felé vezető oldalon a forgalom a leálló- és külső sávon haladhat, a Hegyeshalom felé vezető oldalról pedig egy sávot áttereltek a főváros felé vezető oldal belső sávjára, míg a munkavégzés mellett a Hegyeshalom felé vezető oldalon szintén egy sávot használhatnak a közlekedők. Vagyis a pálya 2×2 sávos áteresztőkapacitása az építési terület mellett továbbra is megmarad.

A teljes körű felújítások mellett egyéb lokális javítási munkákat is elvégeznek, így szalagkorlát-javításokat, fénytörőháló-cseréket, mozgó terelés mellett kézi és gépi kaszálásokat, valamint szemétszedési munkákat is. Az útkezelő azt ígéri, hogy a mozgó terelések esetén, ha nagyobb torlódás alakul ki, akkor időszakosan kiállnak a szakemberek a pályáról, addig, amíg a torlódás nem szűnik meg.