A 2018-as versenyévadban az újonnan induló Audi R8 LMS GT Cupban áll rajthoz keszthelyi Vivien – jelentette be szerdán az Audi tehetséggondozó akadémiájának 17 éves növendéke és csapata.

A hasonló teljesítményű autókat felvonultató mezőny, a német túraautó-bajnokság, a DTM futamaival azonos helyszíneken és egy időben versenyez majd. Ennek köszönhetően június első hétvégéjén a magyar szurkolók a Hungaroringen is láthatják a debreceni születésű pilótát.

Keszthelyi Vivien elmondta, az elsőkerék-hajtású autók számára kiírt Audi Sport TT Cup sorozat után idén egy hátsókerék-hajtású Audi R8 LMS GT-vel folytatja. Hozzátette, ez egyben azt is jelenti, hogy a nagyobb teljesítményhez képest kisebb leszorítóerővel bíró “gépszörnnyel” jóval bonyolultabb műszaki paraméterek mellett kell helytállnia. A fiatal versenyző megjegyezte, a célja továbbra is az, hogy első magyar autóversenyzőként bekerüljön a DTM mezőnyébe.

A GT4-es szabályok szerint épült Audi R8 LMS GT motorja 5,2 literes V10-es, maximális teljesítménye 495 lóerő. Hétfokozatú, duplakuplungos automata váltó, állítható futómű és hangolható fékrendszer segíti a pilótát.

500 lóerős Audival versenyez Keszthelyi Vivien 1Az Audi R8 LMS GT Cupon összesen 12 versenyen, hétvégénként két időmérőn és két teljes értékű futamon versengenek majd a pilóták. A sorozat május elején Németországban, Hockenheimben rajtol, ezt követi a Lausitzring, a harmadik versenyhétvégén, júniusban érkezik Magyarországra, majd Anglia és Olaszország következik, a szezonzáróra pedig a Nürburgringen kerül sor.

Keszthelyi Vivien eddigi túraautós pályafutása során 2014-től 73 versenyből 60 dobogós helyezést ért el, 2016-ban, mindössze 15 évesen a 2000 köbcentis túraautó kategória abszolút országos bajnoka volt, tavaly pedig az Audi Sport TT Cup versenyzőjeként a nemzetközi versenysorozatok történetének legfiatalabb magyar pontszerzője lett.

500 lóerős Audival versenyez Keszthelyi Vivien 2