A hétvégén Katarban rendezték meg a Túraautó Világbajnokság 2017-es szezonjának utolsó futamát, melyen a korábban privát bajnoki címet megszerző, már gyári Honda csapatban induló Michelisz Norbert világbajnoki második helyezett lett. Ezzel ő lett a magyar autósport első világbajnoki érmese a rendkívül nehéz szezonzáró versenyhétvége után.

Mindössze 6,5 pontos pontos volt Michelsiz Norbert hátránya a bajnokságban vezető Thed Björkhöz képest, így a magyar pilótának komoly esélye volt az világbajnoki címre. A szabadedzéseken jó tempót ment a Honda, de sajnos a magyar pilóta időmérője elúszott egy fékhiba miatt, így a 11. helyre kvalifikálta magát Norbi. A futamokon aztán a kilencedik és a nyolcadik helyre sikerült feljönnie Michelisznek, ezzel pedig 255 ponttal a második helyen végzett a bajnokságban.

Thed Björk 286,5 ponttal lett világbajnok a Volvo S60-as volánja mögött, a harmadik Tom Chilton lett 245,5 ponttal, aki megszerezte a privát világbajnoki címet is. A Volvo egyébként a csapatbajnoki címet is behúzta a második, WTCC-ben töltött évében.