Nemrég elhívtuk Michelisz Norbit, hogy tesztelje velünk a Kakucs-Ringen az új Honda Civic Type R-t – ami Szörényi Andris kolléga szerint mindenkit falhoz állít –, ti pedig Facebookon tehetettek fel kérdéseket Norbinak, amire ő a teszt után válaszolt. Így született ez az interjú, amely számos izgalmas témát érint, köszönhetően nektek!

Miért Michelisz Norbit hívtuk el a tesztre?

Keresve sem találhattunk volna megfelelőbb embert Norbinál, hiszen ő a Honda gyári WTCC csapatának egyik versenyzője, de ha ez nem lenne elég, akkor jó ha tudjátok, hogy épp a világbajnoki címért küzd. Két futam van még hátra, a lemaradása az első helyezett Thed Björkhöz (Volvo) képest mindössze 14,5 pont (120 pontot lehet még gyűjteni). Szóval simán összejöhet a vb-arany, mi nagyon szurkolunk.

A Makaói nagydíjat most hétvégén rendezik, az első két szabadedzésen ő volt a legjobb, a pénteki időmérőn a 2. időt autózta, sőt 2010-ben pályafutása első WTCC-s futamgyőzelmét aratta ezen a pályán, szóval abszolút favoritnak számít a futamon. A WTCC szezonzáró Katarban lesz december 1-jén. Izgalomban nem lesz hiány, az tuti.

És azt se felejtsük el, hogy Norbi a hétköznapokban is egy ugyanolyan CTR-t használ, mint amilyen a tesztautó is volt, sőt az előző generációt is elég sokat nyúzta a hazai utakon.

Itt pedig visszanézhetitek a tesztet, amit élőben sugároztunk a Facebookon néhány héttel ezelőtt: