Az 1992 óta publikáló Green Car Journal idén is meghirdeti év autója versenyét, amely értelemszerűen a leginkább környezetbarát autót jutalmazza. A díjat november 30-án adja át maga a nagy Jay Leno, de már most lehet tudni, melyik öt autó esélyes az elsőségre.

Te melyikre szavaznál?

Megvan a világ legzöldebb autója (csak még nem tudjuk, melyik) 1

Honda Clarity
Az eredetileg csak hidrogén üzemanyagcellával megálmodott Clarity ma már elektromos és plug-in hibrid hajtáslánccal is választható. Utóbbi egy feltöltéssel 75 kilométert tesz meg, mielőtt bekapcsol a benzinmotor.

Megvan a világ legzöldebb autója (csak még nem tudjuk, melyik) 2

Honda Accord
A nálunk már nem forgalmazott Accord egyéb hajtásláncok mellett két villanymotoros hibridként is kapható. 212 lóerő, 4,9-es átlagfogyasztás.

Megvan a világ legzöldebb autója (csak még nem tudjuk, melyik) 3

Hyundai Ioniq
Végre egy modell, amit mi is ismerünk. Elektromos, hibrid vagy plug-in hibrid változatban kapható; az előbbi 200 kilométert megy el egy feltöltéssel, a plug-in elektromos hatótávolsága 43 km, a hibrid pedig 4,1-et fogyaszt százon.

Megvan a világ legzöldebb autója (csak még nem tudjuk, melyik) 4

Nissan Leaf
Második generációs villanyautó 240 kilométerre nyújtott hatótávval, vagány formatervvel

Megvan a világ legzöldebb autója (csak még nem tudjuk, melyik) 5

Toyota Camry
Az új generációs Toyota Hybrid System a nyolcadik generációs Camry fedélzetén 4,5 litert fogyaszt százon – másféllel kevesebbet, mint az előző széria hibrid kiadása.