Stuttgart belvárosában készítette az alábbi képeket egy olvasónk. “Pár másodpercnyi fotózás után nemtetszését nyilvánította egy férfi, pedig nyilvános mélygarázsban fotóztam” – írta.

Nem véletlen a titkolózás, hiszen ez a kocsi az új Mercedes-Benz A-osztály, amelynek fejlesztése még gőzerővel zajlik. A negyedik generációs A-osztályt várhatóan 2018 őszén mutatják be a nagyközönségnek, majd 2019 elején indulhat a széleskörű értékesítése.

A képeken is látható, és iparági pletykákból is azt hallani, hogy a Mercedes elsősorban az A-osztály hátsó részén dolgozott sokat, hogy a korábbinál tágasabbá tegye az utasteret és csomagtartót is. A jelenlegi modellel összevetve jól látható, hogy jelentősen nő a tengelytáv, nagyobbak az ajtók és kevésbé szűkek az üvegfelületek.

Természetesen új fényszórók, lámpák és hűtőmaszk kerül a kocsira, olyanok, amelyeket az áprilisban bemutatott Concept A tanulmányautón már láttunk.

A Renault-tól érkeznek majd a modell 1,2 literes turbós alapmotorjai, 110 és 160 lóerővel. A csúcsmodell, az AMG 45 ugyanakkor 2,0 literes turbóst kap 400 lóerő feletti teljesítménnyel. E mellé érkezik egy visszafogottabb sportmodell 340 lóerő körüli teljesítménnyel. Dízelfronton érdekesség, hogy új 2,0 literes blokk kerül a kocsiba, amely a korábbinál erősebb, 150 és 194 lóerő teljesítménnyel.

Elképzelhető, hogy új Mercedes-Benz A-osztály gyártása Kecskemétre kerüljön  – ahol hamarosan gyárbővítés zajlik majd – , így együtt készülhet a vele azonos padlólemezre épülő többi modellel, a B-osztállyal és a CLA-val .