Concept A néven mutatta be új tanulmányautóját a Mercedes-Benz.  Teljesen egyértelmű, hogy a sanghaji autókiállításon leleplezett tanulmányautó a második generációs CLA előfutára. Mind formailag mind méretében közel áll a jelenleg Kecskeméten készülő négyajtós.

A tényeket nagyon szűken mérő közleményből kiderül, hogy a Concept A 4570 mm hosszú, míg szélessége 1870, magassága 1462 mm. A CLA értékei ugyanebben a sorrendben 4630, 1770, 1432 mm.

Miközben megmaradt a kupés sziluett, a tanulmány orrát a Mercedes jelenlegi legvadabb utcai autója, az AMG GT R-n is használt Panamericana hűtőmaszk, valamint az E-osztály AMG-ről megismert első lökhárítóforma és egy igen agresszív fényszóró teszi különlegessé.  A tanulmányautó az ajtóba süllyedő kilincseket és igen hangsúlyos kipufogódesignt kapott, amelyek vélhetően nem kerülnek majd át a széria modellre, ahogy a 20 colos felniknek is kicsi az esélyük erre.

Tekintve, hogy a CLA 2013-ban mutatkozott be, így utódjának érkezése 2018, 2019-re tehető, amelynek beharangozására épp itt az idő. Ahogy most is, úgy a Mercedes-Benz kompakt kínálata a jövőben is széleskörű lesz, hiszen nagyon sikeresek, 2012 óra több mint kétmillió ilyen méretű autót adott a Mercedes. Így várható ferdehátú, kombi és szabadidő-autó variáns is.

Mercedes-Benz Concept A Sedan, 2017 ; Mercedes-Benz Concept A Sedan, 2017;