Helyi idő szerint 10:35-kor száll fel Mexikóvárosból a Lufthansa LH 521-es járata, hogy 11 és fél óra repülés után megérkezzen Münchenbe. Ez minden nap így megy, a mai azonban különleges lesz: a négy hajtóműves Airbus A 340-600 ugyanis Észak-Amerika keleti partvidékén végigrepülve áthalad a napfogyatkozás által lefedett zónán.

Az égi jelenség több órán keresztül lesz megfigyelhető, a napkorong 96 százalékos takarásban lesz, de ha a légi forgalmi és időjárási körülmények megengedik, Marko-Cyrus Müller kapitány valahol Dél-Karolina magasságában belekormányozza a gépet a totális napfogyatkozás sávjába. A fedélzeten az ilyenkor szokásos szemüvegeket osztják ki az utasok (és a személyzet) között.

A repülő, amin az egész világ utazni szeretne 1
A repülő, amin az egész világ utazni szeretne 2

A repülő, amin az egész világ utazni szeretne

A repülő, amin az egész világ utazni szeretne

A repülő, amin az egész világ utazni szeretne 5
A repülő, amin az egész világ utazni szeretne 6
Fotó megosztása:

A napfogyatkozással kapcsolatban a mai napig számos babona kering. Általános képzet, hogy balszerencsét, halált, katasztrófát hoz. Mások szerint a napfogyatkozás veszélyt jelent a várandós nőkre és magzataikra, míg Indiában egyenesen úgy tartják, hogy az ilyenkor elkészített étel emberi fogyasztásra alkalmatlan, ami egyébként egy repülőgép fedélzetén amúgy sem a valóságtól elrugaszkodott nézet.