Lehet, hogy a Nissan Leaf a legnagyobb számban eladott villanyautó, a Tesla meg a leginnovatívabb autógyártó, de a tények makacs dolgok: a konnektorba dugható autók globális eladási listáján a Toyota Prius Plug-In Hybrid vezet.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy épp csak kicsivel: a januártól júniusig eladott 26 867 darab alig haladja meg a Nissan Leaf (26 591) és a Tesla Model S (25 430) értékesítési adatait.

A helyzet persze már az idén változhat: az új generációs Leaf hamarosan bemutatkozik, már kapható a Tesla Model 3, a Chevrolet Bolt (alias Opel Ampera-e) pedig szárnyal, amióta a gyár képes lépést tartani a kereslettel.

Konnektorba dugható autók: melyik a legnépszerűbb? 1

A gyártók terén már sehol nincs a Toyota, hiszen a PHEV Priuson kívül semmit nem tud felmutatni: a világ legnagyobb EV-gyártója a Tesla (47 ezer), mögötte a BMW (41 700) és két kínai vállalat, a BYD és a BAIC sorakozik. A Nissan az ötödik (29 ezer), a Toyota a hatodik (26 900), de hamarosan új villany-Nissan érkezik, illetve a Toyota is felszáll az akkumulátoros villanyautó-körhintára, így a helyzet félévente változhat.