Remek rajttal indította a monzai WTCC futamot a Honda Civickel induló Michelisz Norbert, amit követően három kör alatt a vezetést is átvette volna, akkor azonban Mehdi Bennani nekiment, ami miatt feladni kényszerült a nyitófutamot.

“Az időmérő után a végsebesség-adatokat látva elégedettek lehettünk. Ez azért is fontos, mert Monzában hosszú az egyenes a rajt utáni első kanyarig, így a szélárnyékot kihasználva lehet pozíciókat nyerni. Nekem az ötödik helyről indulva egyértelműen ez a célom, de hátrafelé is vigyáznom kell, nehogy az én szélárnyékomat használják ki mások” – állapította meg Norbi a monzai rajt előtt.

Kezdetben minden jól is alakult, a beragadt Tom Coronel beragadt a rajtnál, Esteban Guerrierit pedig lerajtolta, a szélárnyékot kihasználva megelőzte Tom Chiltont és máris az első helyen autózó Bennanit támadta, aki ráhúzta autóját a magyar pilótára. Végül mindketten feladták a versenyt.

Bár nem a Honda pályájának tartják Monzát, a kilencedik helyről rajtoló Tiago Monteiro harmadik helyre hozta be autóját, amiből látszik, hogy Norbinak is esélye volt a dobogóra állni.

A WTCC második futama még hátra van, ez 14:15-kor kezdődik és Norbi a hatodik helyről rajtol.