Van, akin nem lehet segíteni és mindenképpen a rosszat választja, ahogy egy házaspár férfi tagja is Miskolcon. A helyi rendőrkapitányság járőrei 2017. március 10-én este, a Papszer úton ellenőriztek egy személygépkocsit, illetve annak vezetőjét.

A 37 éves női sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, így előállították őt a rendőrségre. Az autó utasa – a sofőr férje – a látható jelekből ítélve szintén alkoholt fogyasztott. A rendőrök felhívták a figyelmét, hogy a lezárt autót ne használja.

A férfi az intelem ellenére később mégis volán mögé ült, akit a rendőrkapitányság közelében vontak ellenőrzés alá a járőrök, így a hatóság vele szemben is eljárást indított. Így a rendőrök szinte egy időben vonták be vezetői engedélyét a házaspárnak.

A Miskolci Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást ellenük, a vádemelési javaslatot megküldte az ügyészségnek.

Ne felejtsük el, aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!