Ritkán látott felvételt tett közzé a magyar rendőrség, amely megnézhetjük egy épp lopott autóval furikázó autótolvaj üldözését és elfogását. Az eset apropója, hogy a hajdúszoboszlói rendőrök befejezték a nyomozást az Cs. Norbert ügyében és vádemelési javaslatot tettek.

Még 2016. június 1-én a hajnali órákban egy hajdúszoboszlói panzió elől elloptak egy Nissan terepjárót. A rendőrök a helyszíni adatgyűjtős nyomán elfogató parancsot adtak ki egy 31 éves helyi lakos ellen és elrendelték a jármű körözését. Másnap délután információt kaptak, hogy Hajdúszováton látták a Nissant.

A rendőrök épp ellenőrizték a környező utakat, amikor meglátták a velük szemben közlekedő körözött gépkocsit. Az egyenruhások hangosbemondón keresztül többször felszólították a sofőrt, hogy álljon meg, ő azonban tovább hajtott. A gépjárművet vezető férfi a 4805-ös számú útról egy földútra kanyarodott, ahol a szántóföldre lesodródott, majd megfordult és elindult a rendőrautók irányába. Az egyik járőr a szolgálati gépkocsiból kiszállt és többször felszólította Cs. Norbertet, hogy álljon meg, aki ekkor gázt adott és rendőr irányába hajtott.

n3044390_0A járőr élete és testi épsége védelme érdekében egy lövést adott le a menekülő autó jobb első kerekére, amelyet el is talált. A tolvaj még ekkor sem állt meg, azonban a járművel egy vízelvezető árokban elakadt. A járőrök ekkor Cs. Norbertet elfogták.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 31 éves Cs. Norberttel szemben. Hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés gyanúja miatt a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség folytatott eljárást.