Mint a rendőrség beszámolt róla, a sztráda Budapest felé vezető oldalán haladt egy bolgár autószállító. A gépkocsivezető nem az elhelyezett rakomány sajátosságainak megfelelően választotta meg járműve sebességét, aminek következtében a pótkocsi „beszitált”. 23 óra előtt kicsivel, Szárligetnél a sofőr elvesztette uralmát a járműszerelvény irányítása felett és a jobb oldali, majd a pályatesteket elválasztó szalagkorlátnak ütközött, amelyet átszakított.

A járműszerelvény tengelye körül félig megpördült és a szalagkorlátba akadt. A rajta elhelyezett rakomány rögzítőhevederei elszakadtak és három autó az úttestre zuhant. Kettő jármű a Budapest, egy a Győr felé vezető oldalra esett. Pár perc múlva a Győr felé vezető oldalon egy kisbusz vezetője későn észlelte a belső forgalmi sávban keresztben álló, kivilágítatlan gépkocsit és oldalának ütközött.

A balesetben három fő könnyen sérült, akiket a mentőszolgálat munkatársai kórházba vittek. A műszaki mentés ideje alatt a rendőrök a forgalmat a leállósávra terelték, torlódás nem alakult ki.