A nyomozás adatai alapján május 20-án 15 óra körül egy nyerges vontató és a hozzá kapcsolt pótkocsi haladt az M1-es autópályán Budapest felé. Lébénynél a tehergépjármű vezetője – az autópálya felett átívelő felüljárón – három biciklis fiatalt látott nézelődni.

A sofőr arra lett figyelmes, hogy a gyerekek közül az egyik lehajolt, felvett valamilyen tárgyat, és azt ledobta a felüljáróról az autópályára. Ezután egy nagy csattanást, illetve üvegdurranást hallott.

A gépkocsi vezetője nem tudott megállni az autópályán, de azonnal hívta a rendőrség segélyhívó telefonját. Később a sofőr a börcsi pihenőben ellenőrizte a gépjárművét és látta, hogy a nyerges vontató homlokfalába beépített biztonsági üveg betört, azon egy körülbelül 5 cm átmérőjű lyuk keletkezett, és az üveg megrepedt.

A rendőrök a bejelentést követően rövid idő alatt a helyszínre érkeztek, majd annak közelében igazoltattak három kerékpáros fiút. Az ellenőrzött fiatalok elismerték, hogy ők dobtak követ az autópályán elhaladó kocsikra. A járőrök a három fiatalkorút elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, és a közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták őket.

A mosonmagyaróvári rendőrkapitányság a nyomozást befejezte, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldte el az ügyészségnek.