A lengyelországi székhelyű Varsovia Motor Company célja betörni a hibrid prémiumautók piacára, ehhez alkották meg ezt a futurisztikus szedánt, ami a műszaki adatok alapján igencsak ígéretesnek tűnik. A Varsovia Concept-tel kapcsolatban a kis lengyel cég egyelőre óvatosan tapogatózik, a legközelebbi Nemzetközi Autókiállításon szerzett pozitív fogadtatás esetén egy nagyjából 50 darabos szériát szeretnének legyártani valamikor 2018 környékén. A formát a varsói Kadler design stúdió rajzolta, a gépházfedélen lévő alakot is a város címerében lévő sellő ihlette. A jellegzetes háromdobozos elrendezést és a sima fémfelületeket dombornyomás teszi különlegesebbé.

A hátsó utasok kényelme volt az elsődleges szempont az utastér megtervezésekor, ezért került a koncepcióban az anyósülés helyére lábtartó és kis asztalka, amin billentyűzet kapott helyet, hiszen a fedélzeti rendszer hatalmas kijelzőjén át internetkapcsolattal jóformán bármi elérhető. A munka mellett persze, a pihenésre is odafigyeltek, így a hátsó ülések szellőztethetőek, fűthetőek, állítható keménységűek és masszázsfunkció is akad, emellett automatikusan az adott személy testéhez igazodik.

varsovia-concept (3)A hajtáslánc a mai trendeknek megfelelően hatótávnövelő benzinmotorral szerelt hibrid konstrukció, állításuk szerint teljes mértékben villanyos üzemmódban 350 kilométert képes megtenni, a teljes hatótáv pedig 850 kilométer. Álló helyzetből 100 km/órás sebességre 5 másodperc alatt gyorsul.