Párizs, London, Róma, Buenos Aires, Berlin és társaik után egy újabb ikonikus nagyváros engedi meg, hogy az emissziómentes versenyautók száguldozhassanak utcáin. Megegyezett a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és New York vezetése: jövőre Formula E, vagyis elektromos formaautó-verseny lesz az amerikai metropoliszban.

A Forma-1-et és az elektromos szivarautós bajnokságot egyaránt menedzselő FIA régi vágya volt, hogy a manhattani felhőkarcolók előterében rendezhessen versenyt, évek óta ment a harc, hogy megnyerjék New Yorkot az ötletnek. A zajos, várhatóan hatalmas tömeget vonzó belsőégésű motoros futam azonban a városvezetés szerint túlságosan sok problémát vetne fel, a háromnapos versenyhétvégén a forgalom átszervezése is óriási nehézségeket okozna. Az elektromos versenyautók versenye azonban csupán egy napig tart, a zajterhelésről pedig, ugye, nincs is értelme beszélni.

Hogy pontosan hol, milyen útvonalon mennek majd a kocsik, egyelőre nem dőlt el. Alejandro Agag, a Formula E vezető menedzsere szerint mindenképp úgy alkotják meg a pályát, hogy a háttér nagyon látványosan adja ki: a világ talán legmenőbb városában suhannak a villanyautók.