Céges autót lopott el a megalapozott gyanú szerint a vecsési Sz. Gábor január 12-én hajnalban a főváros XXI. kerületéből. A Ford Focust használó 41 éves nő 7 óra 30 perckor értesítette a lopásról a rendőrséget. A kocsiba GPS volt szerelve, jelei szerint a tolvaj először Vecsésre, majd Gyömrőre hajtott a járművel. A csepeli rendőrök értesítették az esetről a BRFK felderítő főosztályát.

A rendőrök gyanították, hogy érdemes körülnézniük az általuk korábbi ügyekből ismert gyömrői T. Péternél. Megkérdezték tőle, vittek-e neki aznap egy Ford Focust. Igennel felelt, azt mondta, Sz. Gábor gurult be vele 8 óra 15 perc körül, és megkérte, szedje szét alkatrészeire.

A rendőrök 11 óra 30 perckor léptek be a férfi műhelyébe, akkor a Fordnak már csak a váza volt egyben. Ajtóit leszedték, az üléseket, műszerfalat, kéziféket, sebváltót kiszerelték, egyik rendszámát szétvágták. T. Péter udvarán különböző autórészek hevertek, a nyomozók az összes azonosítható alkatrészt lefoglalták.

A gépjárműszakértő négyről helyben megállapította, lopott kocsikból származnak. Teherautó kellett a 150 darab bűnjel elszállításához. T. Pétert és az autóbontásban segédkező gyömrői S. Istvánt előállították a főkapitányságra.

Közben a főosztály nyomozói Vecsésen, a házában elfogták Sz. Gábort, aki ellen már eljárás folyik hasonló bűncselekmények miatt, tavaly októberben szabadult előzetes letartóztatásából. Kihallgatásán tagadta a Focus-lopást. Nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével gyanúsítják.

Látta a rendőrök legújabb “trükkjét“?